2023. szeptember 20., szerda

Dolný kubín -športové hry mládeže 2023

Vážení predsedovia členských organizácií SZTPŠ!,

Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov prichádza s úplne novým formátom športového podujatia, ktoré je určené pre telesne znevýhodnené deti a mládež. Napriek tomu si však svoje schopnosti v jeho rámci môže zmerať každý, kto má o šport záujem. Športových hier mládeže sa tak môže zúčastniť rovnako registrovaný člen SZTPŠ, ako aj ten, kto registráciu ešte nemá a chce sa s našim športom zoznámiť. Hry sa uskutočnia v Dolnom Kubíne od 20. do 22. októbra 2023 a odštartujú tak novú tradíciu, keď sa budú konať každý ďalší rok a vždy bude ich organizátorom iná členská organizácia SZTPŠ. V roku 2023 bolo po dohode organizátorov vybrané pre konanie hier mesto Dolný Kubín, v ktorom veľmi aktívne účinkuje naša členská organizácia MHK Dolný Kubín. Klub v spolupráci s mestom má ambíciu vytvoriť pre hry skutočne rodinnú atmosféru a veľmi zaujímavá je aj ponuka športov, v ktorých si budú môcť zmerať svoje sily všetci účastníci. 

Hier sa môže zúčastniť mladý športovec vo veku 8-23 rokov v 3 kategóriách – MLÁDEŽ (do 15 rokov), CHLAPCI 15+ a DIEVČATÁ 15+. Môže na nich štartovať aj starší športovec, ktorý je do 3 rokov po úraze, alebo vzniku telesného znevýhodnenia - kategória ROZVOJ. Navyše ukážok jednotlivých športov a improvizovaných súťaží v nich, sa môže zúčastniť každý ich návštevník bez rozdielu veku. Veľkou prednosťou tohto podujatia je otvorený charakter súťaží, čo v praxi znamená, že každý sa môže zaregistrovať do súťaže v akomkoľvek ponúkanom športe, bez ohľadu na šport, ktorý vykonáva, alebo má registrovaný ako člen SZTPŠ. Jeden účastník môže súťažiť aj vo viacerých športoch, maximálne však v troch. Podmienkou je, aby jeho štart nekolidoval s časovým harmonogramom ostatných vybraných súťaží.

V rámci hier bude prebiehať aj súťaž členských organizácií SZTPŠ, to znamená, že každý registrovaný člen v súťaži získa pre svoj klub (členskú organizáciu) určitý počet bodov. Tieto body sa na konci hier spočítajú a okrem ostatných výsledkov bude vyhodnotená aj súťaž členských organizácií SZTPŠ. Preto veľmi radi privítame, ak sa hier zúčastnia aj zástupcovia členských organizácií SZTPŠ. Ambíciou podujatia je vytvoriť nielen priestor pre zaujímavé športové zápolenia, ale aj pre iné aktivity, ako odovzdávanie skúseností medzi športovcami, trénermi a funkcionármi. Môžete sa tiež stretnúť s pracovníkmi sekretariátu SZTPŠ a v priateľskej športovej atmosfére diskutovať o rôznych otázkach športu telesne znevýhodnených.

Prihlášky do športových súťaží sú otvorené v ôsmich športoch – atletika, basketbal na vozíku (streľba na kôš), boccia, hokej na elektrických vozíkoch (hra 2 na 2), lukostreľba, plávanie, stolný tenis a šach. Najlepší v jednotlivých kategóriách budú ocenení a získajú medaily a diplomy.

Na Športové hry mládeže sa prihlasuje každý účastník individuálne. Prihláška je spolu s propozíciami podujatia dostupná na stránke www.sztps.sk v sekcii „Mládež / Športové hry mládeže“. Prihlasovanie prebieha až do uzávierky prihlášok, ktorá je v nedeľu 8. októbra 2023. Propozície podujatia nájdete aj v prílohe tohto e-mailu.

























 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése