2022. augusztus 12., péntek

Festival Paráda - Piešťany 20.8.2022

Festival Paráda

Piešťany budú opäť centrom slovenského paralympijského športu.
Piešťanský „Prvý bezbariérový festival“ sa premiérovo konal v roku 2018, kedy sme na ňom privítali medailistov zo ZPH v Pjongčangu. Ďalší „live“ ročník nasledoval v roku 2019 a následne až v roku 2021. Kvôli nevyhovujúcej pandemickej situácií sa v roku 2020 konal festival iba v online priestore.

V sobotu 20. augusta sa bude konať festival Paráda, znova s ľuďmi a s bohatým programom, kde si verejnosť môže viaceré športy aj vyskúšať,“ informoval nás koordinátor projektu Hľadáme talenty Juraj Medera. Pripravené budú okrem iných aj športoviská pre lukostreľbu, curling, streľbu, volejbal či lezecká stena. K dispozícii bude aj možnosť vyskúšať si handbike.

Súčasťou PARÁDY bude aj uvedenie do života knižných publikácií z letnej paralympiády v Tokiu a zimnej z Pekingu. Účastníci sa môžu tešiť aj na vystúpenie Petra Cmoríka a jeho kapely, folkloristu Jozefa Maka, či výstavu fotografií z posledných dvoch paralympiád, na ktorých Slováci získali v súčte 17 medailí. Jedenásť vybojovali vlani v Tokiu (5 zlatých, 2 strieborné, 4 bronzové) a šesť o polroka neskôr na zimných hrách v čínskom Pekingu (3 zlaté – 3 bronzové).


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése